Η Ομάδα μας

Μαριλού Νικολάου

Σπούδασε οργάνωση επιχειρήσεων και επικοινωνία και εργάστηκε στο αντικείμενο για πάνω από δέκα χρόνια. Σε διαρκή αναζήτηση για έναν πιο δημιουργικό τρόπο ζωής παρακολούθησε σεμινάρια φωτογραφίας, κεραμικής, κοσμήματος και ραπτικής.  Το 2007, σε συνεργασία με καλλιτέχνες διαφόρων ειδικοτήτων, ίδρυσε τον πολυχώρο έκφρασης LU Creative Studio, όπου διοργανώνονται σεμινάρια, εκδηλώσεις, θεματικές εκθέσεις και εκδρομές.
Το 2003 γνώρισε και ασχολήθηκε με τη yoga, ενώ το 2006 εργάστηκε στον πολυχώρο Shantom, όπου παράλληλα παρακολουθούσε θεωρητικά & πρακτικά μαθήματα yoga με τη Λήδα Shantala. Το 2010 ολοκλήρωσε το πρόγραμμα εκπαίδευσης δασκάλων Yoga (200hr) στο Sivananda Vedanta Centre, ενώ το 2013 ολοκλήρωσε το δεύτερο εκπαιδευτικό Αdvanced Teacher Training (500hr) στη σχολή Ghyta Yoga School, και τα δύο κέντρα αναγνωρισμένα από τον διεθνή οργανισμό Yoga Alliance International. Εκ τότε έχει παρακολουθήσει σεμινάρια για διάφορα είδη yoga με πολλούς δασκλάλους από την Ελλάδα και το εξωτερικό (Iyengar, Forrest Yoga, Acro Yoga, Aerial Yoga κα.) ενώ συνεχίζει να εμπλουτίζει τις γνώσεις της συνεχώς.

Μαριλού ΝικολάουΣεμινάριοMacrame
Γιώργος Τσιριγωτάκης

Ο Γιώργος Τσιριγωτάκης αποφοίτησε από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας το 2005, με ειδίκευση στη Ζωγραφική.
Παράλληλα με την προσωπική του δουλειά, έχει εργαστεί ως καλλιτεχνικός επιμελητής σε διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις, σε παραγωγές ταινιών μικρού μήκους, καθώς και σε εταιρικές προωθητικές ενέργειες.
Έχει επιμεληθεί τοιχογραφίες σε επαγγελματικούς, αλλά και ιδιωτικούς χώρους, ενώ έργα του έχουν εκτεθεί σε ομαδικές εκθέσεις στην Αθήνα και το εξωτερικό.
Από το 2007 ασχολείται ενεργά με το στήσιμο και τη λειτουργία του χώρου καλλιτεχνικής έκφρασης LU Creative Studio, ενώ παραδίδει μαθήματα ζωγραφικής και σχεδίου σε μικρές ομάδες και ιδιαίτερα.

Γιώργος ΤσιριγωτάκηςΣεμινάριοΖωγραφικής
Χριστίνα Στρατσιάνη

Η Χριστίνα Στρατσιάνη σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας με εξειδίκευση στη ζωγραφική, καθώς και στη σχολή Facultad de Bellas Artes στη Γρανάδα της Ισπανίας.
Παράλληλα ασχολείται με την τεχνική macrame, έχει πάρει μέρος σε πολλές εκθέσεις, ενώ παραδίδει μαθήματα και σεμινάρια καλλιτεχνικών, χειροτεχνίας και macrame στην Αθήνα και τα Γιάννενα.

Χριστίνα ΣτρατσιάνηΣεμιναριο - Macrame
Εύη Σκαρβελάκη

Η Εύη βρίσκεται πίσω από τις χειροποίητες τσάντες και αξεσουάρ μόδας EVISK.
Σπούδασε Διεθνείς Σχέσεις στην Αγγλία και επιστρέφοντας δούλεψε ως δημοσιογράφος σε πολιτικές εφημερίδες. Σύντομα όμως άφησε την καριέρα της στη δημοσιογραφια για να ασχοληθεί με το έμφυτο ταλέντο της στο χειροποίητο. Αφού ασχολήθηκε για αρκετά χρόνια με την κατασκευή αληθινών και faux κοσμημάτων κατέληξε να ασχολείται αποκλειστικά με την δημιουργία τσαντών οι οποίες χαρακτηρίζονται απόμια παιχνιδιάρικη, νοσταλγική διάθεση και pop/retro αναφορές. Η κάθε τσάντα λέει και τη δική της ιστορία, άλλοτε επηρεασμένη από τα παραμύθια και άλλοτε από πραγματικές εικόνες της καθημερινότητας μας. Οι δημιουργίες της βρίσκονται σε επιλεγμένα καταστήματα τέχνης και μπουτίκ ανά την Ελλάδα και την Κύπρο.

Εύη ΣκαρβελάκηΣεμινάριοΡαπτική τσάντας
Σοφία Βλαζάκη

Η Σοφία Βλαζάκη παρακολούθησε μαθήματα Ζωγραφικής και Σχεδίου στα Χανιά με καθηγητή τον Γ. Μαρκαντωνάκη και στην Αθήνα με καθηγητές τους Αργύρη, Φώτου και Στέφο. Σπούδασε Ζωγραφική στη Σχολή Καλών Τεχνών της Ουαλίας. Συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στο Σχέδιο (2001- ’02- Σχολή Κ. Τεχνών του Wimbledon), την Εικονογράφηση (2002- ’03- Σχολή Κ. Τεχνών του Plymouth) και το Καλλιτεχνικό Βιβλίο (Σχολή Κ. Τεχνών του Camberwell- 2003- ’04). Με την υποτροφία ‘Ferdynand Sweig’ πραγματοποιεί έρευνα στο Καλλιτεχνικό Βιβλίο στο Τόκιο. Το 2000-’01 διδάσκει Ζωγραφική σε παιδιά στο Εικαστικό Εργαστήρι του δήμου Χανίων. Το 2004 ξεκινά να εικονογραφεί βιβλία και από το 2005 να διδάσκει Εικονογράφηση Βιβλίου στα Τ.Ε.Ι. Αθηνών. Έχει πάρει μέρος σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα, τη Μ. Βρετανία και την Κορέα. Έργα της βρίσκονται σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές εντός και εκτός Ελλάδας.

Σοφία ΒλαζάκηΕικονογράφηση
Τίνα Ζαφειρακοπούλου

Η Τίνα Ζαφειρακοπούλου – Pfaffle σπούδασε Γραφικές Τέχνες και Media Design στο London College of Communication University of the Arts, όπου ολοκλήρωσε και τις μεταπτυχιακές της σπουδές στη Φωτογραφία με εξειδίκευση στην Ψηφιακή Εικόνα. Παρακολούθησε επιπλέον μαθήματα εξειδίκευσης στο Πανεπιστήμιο Τεχνών του Βερολίνου (Universitat der Kunste, Berlin). Έχει καλύψει πολλές εταιρικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις, ενώ έχει ασχοληθεί και με τη μόδα, σε καταλόγους και επιδείξεις γνωστών σχεδιαστών (LAK, THEIA, Manifactura, Just Perfect, Lana Williams κα).
Τα τελευταία χρόνια εξειδικεύεται στην φωτογραφική κάλυψη κοινωνικών εκδηλώσεων.

Τίνα Ζαφειρακοπούλου Φωτογραφία
Θοδωρής Βρανάς

Ο Θοδωρής Βρανάς εργάζεται ως φωτογράφος τα τελευταία 10 χρόνια. Οι δουλειές του έχουν εμφανιστεί σε περιοδικά κι εφημερίδες της Ελλάδας ( Νίτρο, Καθημερίνη και περιοδικό “Κ”, ΒΗΜΑgazino, Lifo, AthensVoice, Free Sunday κ.ά.) και του εξωτερικού ( Espresso, NewLook, FutureSnowboarding, ΖΟΟ, κ.ά. ). Έχει λάβει μέρος σε πολλές ομάδικες εκθέσεις κι έχει κάνει τρείς προσωπικές εκθέσεις που σημείωσαν μεγάλη επιτυχία.
Παράλληλα ασχολείται με την κάλυψη εταιρικών, πολιτιστικών και κοινωνικών εκδηλώσεων.

Θοδωρής ΒρανάςΦωτογραφία
Ξένη Ταζέ

Η Ξένη Ταζέ σπούδασε φωτογραφία στην σχολή κινηματογράφου “Λυκούργου Σταυράκου” καθώς και στην Τεχνική Σχολή της Κοπενχάγης. Ολοκλήρωσε την πρακτική της δίπλα στον φωτογράφο Ανδρέα Σμαραγδή.
Έχει εργαστεί σε διαφημιστικές εταιρείες, περιοδικά, και εταιρίες παραγωγής ενώ έχει πραγματοποιήσει φωτογραφήσεις για Δήμους, Ξενοδοχεία και Καλλιτέχνες. Έχει υλοποιήσει αρκετές ατομικές εκθέσεις (Τα ζεύγη των αντίθετων 2005, Η Σαχάρα μου 2003) ενώ έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές (Σύχγρονη Ευρωπαική Φωτογραφία – ΜουσείοΜοντέρνας Τέχνης Τεχεράνη 2002, Le Deglinazioni della gioia – Ρώμη 2009).

Ξένη ΤαζέΦωτογραφία
Αννα Μώτου

Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Πολυτεχνείο Πατρών και από το 2007 είναι Αρχιτέκτων Μηχανικός Μέλος ΤΕΕ. Το 2011 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Παράλληλα με τις σπουδές και την εργασία της ως αρχιτέκτονας, ασχολήθηκε εντατικά με την τέχνη της Φωτογραφίας, παρακολουθώντας ποικίλα σεμινάρια και εργαστήρια επεξεργασίας της εικόνας, τεχνικής αλλά και θεωρίας της Φωτογραφίας.
Από το 2012 ασχολείται ενεργά με την κάλυψη πολιτιστικών και κοινωνικών εκδηλώσεων αλλά και την φωτογράφιση δημιουργιών (ρούχο, κόσμημα κ.α.). Τα τελευταία χρόνια συνδράμει στην φωτογραφική κάλυψη των αναγκών του χώρου μας, αναδεικνύοντας τις δημιουργίες των σπουδαστών, αλλά και τις ποικίλες δράσεις-εξορμήσεις- σεμινάρια που λαμβάνουν χώρα εντός και εκτός του εργαστηρίου.

Αννα ΜώτουΦωτογραφία
Εφη Ψιαχούλια

Η Έφη Ψιαχούλια ξεκίνησε να ασχολείται με την Yoga το 2003 παράλληλα με τις σπουδές της στην αρχιτεκτονική και τη μουσική. Από τότε έχει μαθητεύσει πλάι σε διάφορους δασκάλους στην Ελλάδα, το Μεξικό και την Ινδία. Μετά από χρόνια μαθητείας και προσωπικής πρακτικής αποφάσισε να εμβαθύνει και στη διδασκαλία της yoga και έτσι να μοιραστεί και με άλλους αυτά που ένιωσε ότι θα την συνοδεύουν σε όλη της την ζωή. Η yoga και η μουσική (kora, ινδική tabla και ινδικό τραγούδι) είναι οι κύριες ασχολίες της τα τελευταία χρόνια.

Ξεκίνησε να διδάσκει yoga στο κέντρο Yoga, Casa Luz στο San Cristobal de las Casas του Μεξικού το 2011 και από τότε παραδίδει μαθήματα τόσο στο Μεξικό όσο και στην Ελλάδα.

Όλα αυτά τα χρόνια φροντίζει να εμπλουτίζει διαρκώς τις γνώσεις της με σεμινάρια και εκπαίδευση κοντά σε διάφορους δασκάλους. Ενδεικτικά αναφέρονται:

-Συστηματική φοίτηση με την Dr Srimati Kundidevi Vaidya (Ayurvedic doctor) σε διάφορα συστήματα (KUNDALINI, ASHTANGA, IYENGAR), San Cristobal se las Casas, Mexico.
-Certificate Course in Yogic Practices for Better Living / BENARΑS HINDU UNIVERSITY, Varanasi, India.
-200 hrs Hatha Bhakti Yoga Teacher Training Course/ VALLALAR SAMARSA SUTTHA SANMARGA SATHYA SANGAM, με την Maria Fernanda Sanchez στο San Cristobal de las Casas, Μεξικό.
– RYS200 Teachers Training Course at the Pravana Yogadhama Trust, in Mysore, India-Σεμινάρια με τον Sharat Arora, Himalayan Iyengar Yoga Center, Dharamkot, India.
-Σεμινάρια με την Diane Long και την Paddy McGrath,  από όπου και εμπνεύστηκε στην κατεύθυνση διδασκαλίας της Vanda Scaravelli
-Μαθήματα με τον Alessandro Ortona,
-Σειρά σεμιναρίων ‘Yoga teachers mentoring program – embodied anatomy’ με τον Leo Peppas,

Εφη ΨιαχούλιαHatha Yoga - Music
Ιωάννα Βασιλακοπούλου

Σπούδασε Κοινωνιολογία και Χορό με ειδίκευση στον σχεδιασμό, στην οργάνωση και εκτέλεση πολιτιστικών προγραμμάτων για διάφορες κοινωνικές ομάδες (παιδιά, ενήλικες, Τρίτη ηλικία, άτομα με αναπηρίες κ.α.). Έχει ολοκληρώσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα επιμορφωτών χάθα γιόγκα (200h & 500h RYT). Έχει παρακολουθήσει επαγγελματικά εργαστήρια κίνησης, χορού, κινητικής θεραπείας και ταϋλανδέζικης μάλαξης (Ελλάδα, Αγγλία, Ν. Υόρκη, Βέλγιο, Ινδία). Έχει εργαστεί ως ερμηνεύτρια και ως εισηγήτρια σεμιναρίων κίνησης σε Ελλάδα και Αγγλία. Από το 2008 έως και το 2010 εργάστηκε ως διοικητικός στον Τομέα Χορού, Εθνικό Κέντρο Θεάτρου και Χορού, ΥΠΠΟ. Διδάσκει γιόγκα, χορογραφία και χορολογία. Παρακολουθεί μεταπτυχιακό πρόγραμμα
Πολιτιστικής Διαχείρισης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Είναι ιδρύτρια της ομάδας dITTO για την οποία διδάσκει, ερμηνεύει και χορογραφεί

Ιωάννα ΒασιλακοπούλουHatha Yoga - Χορός - Thai Massage