Η Ομάδα μας

Μαριλού Νικολάου

Σπούδασε οργάνωση επιχειρήσεων και επικοινωνία και εργάστηκε στο αντικείμενο για πάνω από δέκα χρόνια. Σε διαρκή αναζήτηση για έναν πιο δημιουργικό τρόπο ζωής παρακολούθησε σεμινάρια φωτογραφίας, κεραμικής, κοσμήματος και ραπτικής.  Το 2007, σε συνεργασία με καλλιτέχνες διαφόρων ειδικοτήτων, ίδρυσε τον πολυχώρο έκφρασης LU Creative Studio, όπου διοργανώνονται σεμινάρια, εκδηλώσεις, θεματικές εκθέσεις και εκδρομές.
Το 2003 γνώρισε και ασχολήθηκε με τη yoga, ενώ το 2006 εργάστηκε στον πολυχώρο Shantom, όπου παράλληλα παρακολουθούσε θεωρητικά & πρακτικά μαθήματα yoga με τη Λήδα Shantala. Το 2010 ολοκλήρωσε το πρόγραμμα εκπαίδευσης δασκάλων Yoga (RYT 200hr) στο Sivananda Vedanta Centre, ενώ το 2013 ολοκλήρωσε το δεύτερο εκπαιδευτικό Αdvanced Teacher Training (RYT 500hr) στη σχολή Ghyta Yoga School με τον Μιχάλη Φιλίνη (και τα δύο κέντρα αναγνωρισμένα από τον διεθνή οργανισμό Yoga Alliance International).
Εκ τότε παρακολουθεί συστηματικά μαθήματα Iyengar Yoga με τη Ζωή Γαιτανίδου στο Yoga Summit, ενώ συνεχίζει να εμπλουτίζει τις γνώσεις της με μαθήματα και σεμινάρια σε διάφορα είδη yoga με αξιόλογους δασκλάλους (Alessandro Ortona, Ephrat Michelson, Ana Forrest, Angela Farmer, Kevin Gardiner, Erika Repassy, Κωνσταντίνος Γιαννετάκης κα.)

Τα τελευταία 7 χρόνια διοργανώνει Yoga Retreat σε επιλεγμένες τοποθεσίες συνδυάζοντας αρμονικά τα οφέλη της yoga με την ηρεμία που προσφέρει η ζωή κοντά στη φύση.

Μαριλού ΝικολάουΣεμινάριοHatha Yoga
Γιώργος Τσιριγωτάκης

Ο Γιώργος Τσιριγωτάκης αποφοίτησε από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας το 2005, με ειδίκευση στη Ζωγραφική.
Παράλληλα με την προσωπική του δουλειά, έχει εργαστεί ως καλλιτεχνικός επιμελητής σε διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις, σε παραγωγές ταινιών μικρού μήκους, καθώς και σε εταιρικές προωθητικές ενέργειες.
Έχει επιμεληθεί τοιχογραφίες σε επαγγελματικούς, αλλά και ιδιωτικούς χώρους, ενώ έργα του έχουν εκτεθεί σε ομαδικές εκθέσεις στην Αθήνα και το εξωτερικό.
Από το 2007 ασχολείται ενεργά με το στήσιμο και τη λειτουργία του χώρου καλλιτεχνικής έκφρασης LU Creative Studio, ενώ παραδίδει μαθήματα ζωγραφικής και σχεδίου σε μικρές ομάδες και ιδιαίτερα.

Γιώργος ΤσιριγωτάκηςΣεμινάριοΖωγραφικής
Νίκος Πολυχρονίδης

Ασχολείται με την έρευνα, τη μελέτη και την προβολή των αφρικανικών κρουστών (djembe) της δυτικής Αφρικής στο ευρύτερο κοινό από το 2000. Άρχισε τις σπουδές του στη σχολή “Τα κρουστά της Τάκη” με δάσκαλο τον Λευτέρη Γρηγορίου, δίπλα στον οποίον ειδικεύτηκε στα doundoun και στο djembe, ενώ έλαβε μέρος και σε σημαντικό αριθμό συναυλιών με το συγκρότημα των κρουστών της Τάκη. Στη συνέχεια, ανέπτυξε γνώσεις στα μοντέρνα κρουστά με τον Πέτρο Κούρτη στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας και σε κλασσικά κρουστά με τον Κωνσταντίνο Βορίση, ενώ συμμετείχε και σε διάφορα εκπαιδευτικά σεμινάρια με τους Ponda o Braian, DrissaConne, ReinerPolak, κ.ά.
Το 2009, ταξίδεψε στο Μάλι της δυτικής Αφρικής, όπου ανακαλύψε νέες πτυχές της αφρικανικής κουλτούρας και εξελίξε τις γνώσεις του γύρω από τα κρουστά στο πλευρό μεγάλων μουσικών αλλά και δασκάλων, όπως οι DrissaKone, CidiTraore, SegaSidibe.
Από τις αρχές του 2010 μέχρι και σήμερα παραδίδει εβδομαδιαία μαθήματα djembe σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, ενώ παράλληλα το 2011, ίδρυσε με τον Θοδωρή Χιώτη την A.P. Community (AfricanPercussionCommunity), όπου διδάσκονται κρουστά από την Αφρική, την Κούβα και τη Νιγηρία. Τον Ιανουάριο του 2013 ιδρύσε με τον Σταύρο Νταντούς την “ΠangeaWorldMusicCenter” με στόχο την καλλιέργεια, την προαγωγή και τη διάδοση διαφόρων μορφών τέχνης από όλο τον κόσμο στο ευρύτερο ελληνικό κοινό, αλλά και την προβολή του ελληνικού πολιτισμικού πλούτου στο εξωτερικό.

Νίκος ΠολυχρονίδηςΜουσικά εργαστήρια

Η Δάφνη Ασημακοπούλου φοίτησε στην Κρατική Σχολή Χορού και στη σχολή πιάνου του Ωδείου Αθηνών (1990). Έλαβε πτυχείο Bachelor (BA) σε Μουσική και Χορό – Bryn Mawr College, USA (1994) και πτυχείο Master (MA) σε Χορό και Χορογραφία – Laban Center for Movement and Dance, UK (1997).

Έχει ταξιδέψει, και συνεχίζει να ταξιδεύει στην Αφρική, στις Η.Π.Α. και στην Ευρώπη για να φοιτήσει κοντά σε σημαντικούς δασκάλους σε αφρικάνικο χορό, τραγούδι και κρουστά με μέλη των ‘Ballets Africains’ στη σχολή  Alvin Ailey στη Νέα Υόρκη, στο Centre Momboye στο Παρίσι και στο φεστιβάλ ‘Mama Africa’ στην Ιταλία.

Διδάσκει Αφρικάνικο χορό, χορογραφεί, χορεύει και παίζει μουσική σε παραστάσεις από το 2000.  Υπήρξε ιδρύτρια της χορευτικής ομάδας anasa και συνυδρίτρια του πολιτιστικού κέντρου anasa. Από το 2014 εκπαιδεύεται στην ‘Πρωτόγονη Εκφραση’ (‘Expression Primitive’), μια μορφή Χοροθεραπείας. Το 2015 δίδαξε σεμινάρια African Dance στην Ταυλάνδη (‘Drum in the Sun’) και African Healing Dance στη Πορτογαλία (‘Be-in Festival” for the Healing Arts).

Από το 2016 συνεργάζεται με την Norforsale και τον ΧοροΧρόνο στην Αθήνα παραδίδοντας κύκλους μαθημάτων, σεμινάρια και προετοιμασία και υλοποίηση μαθητικών παραστάσεων Αφρικάνικου χορού.

Δάφνη ΑσημακοπούλουΑφρικάνικος Χορός
Χριστίνα Στρατσιάνη

Η Χριστίνα Στρατσιάνη σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας με εξειδίκευση στη ζωγραφική, καθώς και στη σχολή Facultad de Bellas Artes στη Γρανάδα της Ισπανίας.
Παράλληλα ασχολείται με την τεχνική macrame, έχει πάρει μέρος σε πολλές εκθέσεις, ενώ παραδίδει μαθήματα και σεμινάρια καλλιτεχνικών, χειροτεχνίας και macrame στην Αθήνα και τα Γιάννενα.

Χριστίνα ΣτρατσιάνηΣεμιναριο - Macrame
Σοφία Βλαζάκη

Η Σοφία Βλαζάκη παρακολούθησε μαθήματα Ζωγραφικής και Σχεδίου στα Χανιά με καθηγητή τον Γ. Μαρκαντωνάκη και στην Αθήνα με καθηγητές τους Αργύρη, Φώτου και Στέφο. Σπούδασε Ζωγραφική στη Σχολή Καλών Τεχνών της Ουαλίας. Συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στο Σχέδιο (2001- ’02- Σχολή Κ. Τεχνών του Wimbledon), την Εικονογράφηση (2002- ’03- Σχολή Κ. Τεχνών του Plymouth) και το Καλλιτεχνικό Βιβλίο (Σχολή Κ. Τεχνών του Camberwell- 2003- ’04). Με την υποτροφία ‘Ferdynand Sweig’ πραγματοποιεί έρευνα στο Καλλιτεχνικό Βιβλίο στο Τόκιο. Το 2000-’01 διδάσκει Ζωγραφική σε παιδιά στο Εικαστικό Εργαστήρι του δήμου Χανίων. Το 2004 ξεκινά να εικονογραφεί βιβλία και από το 2005 να διδάσκει Εικονογράφηση Βιβλίου στα Τ.Ε.Ι. Αθηνών. Έχει πάρει μέρος σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα, τη Μ. Βρετανία και την Κορέα. Έργα της βρίσκονται σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές εντός και εκτός Ελλάδας.

Σοφία ΒλαζάκηΕικονογράφηση
Ιωάννα Βασιλακοπούλου

Σπούδασε Κοινωνιολογία και Χορό με ειδίκευση στον σχεδιασμό, στην οργάνωση και εκτέλεση πολιτιστικών προγραμμάτων για διάφορες κοινωνικές ομάδες (παιδιά, ενήλικες, Τρίτη ηλικία, άτομα με αναπηρίες κ.α.). Έχει ολοκληρώσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα επιμορφωτών χάθα γιόγκα (200h & 500h RYT). Έχει παρακολουθήσει επαγγελματικά εργαστήρια κίνησης, χορού, κινητικής θεραπείας και ταϋλανδέζικης μάλαξης (Ελλάδα, Αγγλία, Ν. Υόρκη, Βέλγιο, Ινδία). Έχει εργαστεί ως ερμηνεύτρια και ως εισηγήτρια σεμιναρίων κίνησης σε Ελλάδα και Αγγλία. Από το 2008 έως και το 2010 εργάστηκε ως διοικητικός στον Τομέα Χορού, Εθνικό Κέντρο Θεάτρου και Χορού, ΥΠΠΟ. Διδάσκει γιόγκα, χορογραφία και χορολογία. Παρακολουθεί μεταπτυχιακό πρόγραμμα
Πολιτιστικής Διαχείρισης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Είναι ιδρύτρια της ομάδας dITTO για την οποία διδάσκει, ερμηνεύει και χορογραφεί

Ιωάννα ΒασιλακοπούλουHatha Yoga - Χορός - Thai Massage
Εφη Ψιαχούλια

Η Έφη Ψιαχούλια ξεκίνησε να ασχολείται με την Yoga το 2003 παράλληλα με τις σπουδές της στην αρχιτεκτονική και τη μουσική. Από τότε έχει μαθητεύσει πλάι σε διάφορους δασκάλους στην Ελλάδα, το Μεξικό και την Ινδία.
Μετά από χρόνια μαθητείας και προσωπικής πρακτικής αποφάσισε να εμβαθύνει και στη διδασκαλία της yoga και έτσι να μοιραστεί και με άλλους αυτά που ένιωσε ότι θα την συνοδεύουν σε όλη της την ζωή. Η yoga και η μουσική (kora, ινδική tabla και ινδικό τραγούδι) είναι οι κύριες ασχολίες της τα τελευταία χρόνια.
Ξεκίνησε να διδάσκει yoga στο κέντρο Yoga, Casa Luz στο San Cristobal de las Casas του Μεξικού το 2011 και από τότε παραδίδει μαθήματα τόσο στο Μεξικό όσο και στην Ελλάδα.
Όλα αυτά τα χρόνια φροντίζει να εμπλουτίζει διαρκώς τις γνώσεις της με σεμινάρια και εκπαίδευση κοντά σε διάφορους δασκάλους.

Εφη ΨιαχούλιαHatha Yoga - Music
Εύη Σκαρβελάκη

Η Εύη βρίσκεται πίσω από τις χειροποίητες τσάντες και αξεσουάρ μόδας EVISK.
Σπούδασε Διεθνείς Σχέσεις στην Αγγλία και επιστρέφοντας δούλεψε ως δημοσιογράφος σε πολιτικές εφημερίδες. Σύντομα όμως άφησε την καριέρα της στη δημοσιογραφια για να ασχοληθεί με το έμφυτο ταλέντο της στο χειροποίητο. Αφού ασχολήθηκε για αρκετά χρόνια με την κατασκευή αληθινών και faux κοσμημάτων κατέληξε να ασχολείται αποκλειστικά με την δημιουργία τσαντών οι οποίες χαρακτηρίζονται απόμια παιχνιδιάρικη, νοσταλγική διάθεση και pop/retro αναφορές. Η κάθε τσάντα λέει και τη δική της ιστορία, άλλοτε επηρεασμένη από τα παραμύθια και άλλοτε από πραγματικές εικόνες της καθημερινότητας μας. Οι δημιουργίες της βρίσκονται σε επιλεγμένα καταστήματα τέχνης και μπουτίκ ανά την Ελλάδα και την Κύπρο.

Εύη ΣκαρβελάκηΣεμινάριοΡαπτική τσάντας
Τίνα Ζαφειρακοπούλου

Η Τίνα Ζαφειρακοπούλου – Pfaffle σπούδασε Γραφικές Τέχνες και Media Design στο London College of Communication University of the Arts, όπου ολοκλήρωσε και τις μεταπτυχιακές της σπουδές στη Φωτογραφία με εξειδίκευση στην Ψηφιακή Εικόνα. Παρακολούθησε επιπλέον μαθήματα εξειδίκευσης στο Πανεπιστήμιο Τεχνών του Βερολίνου (Universitat der Kunste, Berlin). Έχει καλύψει πολλές εταιρικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις, ενώ έχει ασχοληθεί και με τη μόδα, σε καταλόγους και επιδείξεις γνωστών σχεδιαστών (LAK, THEIA, Manifactura, Just Perfect, Lana Williams κα).
Τα τελευταία χρόνια εξειδικεύεται στην φωτογραφική κάλυψη κοινωνικών εκδηλώσεων.

Τίνα Ζαφειρακοπούλου Φωτογραφία
Ξένη Ταζέ

Η Ξένη Ταζέ σπούδασε φωτογραφία στην σχολή κινηματογράφου “Λυκούργου Σταυράκου” καθώς και στην Τεχνική Σχολή της Κοπενχάγης. Ολοκλήρωσε την πρακτική της δίπλα στον φωτογράφο Ανδρέα Σμαραγδή.
Έχει εργαστεί σε διαφημιστικές εταιρείες, περιοδικά, και εταιρίες παραγωγής ενώ έχει πραγματοποιήσει φωτογραφήσεις για Δήμους, Ξενοδοχεία και Καλλιτέχνες. Έχει υλοποιήσει αρκετές ατομικές εκθέσεις (Τα ζεύγη των αντίθετων 2005, Η Σαχάρα μου 2003) ενώ έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές (Σύχγρονη Ευρωπαική Φωτογραφία – ΜουσείοΜοντέρνας Τέχνης Τεχεράνη 2002, Le Deglinazioni della gioia – Ρώμη 2009).

Ξένη ΤαζέΦωτογραφία
Αννα Μώτου

Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Πολυτεχνείο Πατρών και από το 2007 είναι Αρχιτέκτων Μηχανικός Μέλος ΤΕΕ. Το 2011 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Παράλληλα με τις σπουδές και την εργασία της ως αρχιτέκτονας, ασχολήθηκε εντατικά με την τέχνη της Φωτογραφίας, παρακολουθώντας ποικίλα σεμινάρια και εργαστήρια επεξεργασίας της εικόνας, τεχνικής αλλά και θεωρίας της Φωτογραφίας.
Από το 2012 ασχολείται ενεργά με την κάλυψη πολιτιστικών και κοινωνικών εκδηλώσεων αλλά και την φωτογράφιση δημιουργιών (ρούχο, κόσμημα κ.α.). Τα τελευταία χρόνια συνδράμει στην φωτογραφική κάλυψη των αναγκών του χώρου μας, αναδεικνύοντας τις δημιουργίες των σπουδαστών, αλλά και τις ποικίλες δράσεις-εξορμήσεις- σεμινάρια που λαμβάνουν χώρα εντός και εκτός του εργαστηρίου.

Αννα ΜώτουΦωτογραφία