Κύκλος Διαλογισμού

Αυτό που πραγματικά είμαστε είναι η Επίγνωση, ο Εσωτερικός Παρατηρητής. Το ανθρώπινο ον δεν είναι τα ένστικτα, τα συναισθήματα και οι σκέψεις. Είναι ένα φωτεινό ον του οποίου η θέση είναι το πνευματικό πεδίο.

ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
18.00-20.00

Εργαλεία Εσωτερικού Διαλόγου
για την Αυτογνωσία και την Αυτοπραγμάτωση. 

Εργαλεία για το προσωπικό πνευματικό μονοπάτι.

Στόχος των συναντήσεων μας είναι να δημιουργηθεί ένας προστατευμένος χώρος όπου η σιωπή, οι καθοδηγούμενες διαλογιστικές ασκήσεις και το μοίρασμα θα βοηθήσουν να αφουγκραστούμε τον εαυτό μας στην πληρότητα του.

H αναγνώριση και η συνειδητοποίηση των πολλαπλών επιπέδων μας επιτρέπει μια πιο ενεργή εμπλοκή στα όσα μας συμβαίνουν και βιώνουμε συναισθηματικά.
Μέσω της συνειδητότητας μπορούμε να εντοπίσουμε τους ψυχαναγκαστικούς μηχανισμούς που ελέγχουν την συμπεριφορά και γεννούν μέσα μας αρνητικά συναισθήματα ή δύσκολες εμπειρίες.
Μαθαίνουμε να μην ταυτιζόμαστε με αυτά και ανακαλύπτουμε την δικιά μας προσωπική αλήθεια προωθώντας τον αυθεντικό εαυτό.
Επαναπροσδιορίζουμε την καθημερινότητα που ζούμε και δεν έχουμε την αίσθηση ότι γεγονότα και συναισθήματα μας καταβάλουν και εμείς δεν έχουμε καμία δύναμη και έλεγχο πάνω σ αυτά.

Οι καθοδηγούμενες διαλογιστικές ασκήσεις που προτείνονται, σκοπό έχουν να έρθουμε σε επαφή με την βεντάλια χρωμάτων που χαρακτηρίζουν την ύπαρξη μας και πιο συγκεκριμένα:
To υλικό πεδίο
προσωπικότητα με την ιστορία της, τα βιώματα της, τα θέλω και τα συναισθήματα της
To ψυχικό πεδίο
παλιά γνώση, αρχέτυπα, το κομμάτι που μας ακολουθεί από την γέννηση μας
To πνευματικό πεδίο
πνευματικός εαυτός, το πιο σοφό κομμάτι του εαυτού μας.
Η σχέση με την Ύπαρξη ή αλλιώς το ανώτερο καλό που είμαστε μέρος του.

Το μοίρασμα με την ομάδα και η σύντομη περιγραφή των βιωμάτων που ο κάθε συμμετέχων έζησε στη διαλογιστική εμπειρία, βοηθάει να μπει τάξη στις σκέψεις, και να γίνει η σύνθεση.
Θέματα που θα επιστρέφουν κυκλικά στις συναντήσεις μας και θα εξετάσουμε και επαναπροσδιορίσουμε είναι
  • διαφορά μεταξύ συναισθήματος και ανιδιοτελής αγάπης/ από το συναίσθημα στην αγάπη.
  • οι σχέσεις μας με τους άλλους
  • επανάκτηση της σχέση μας με την Ύπαρξη και με το Θεϊκό μέσα μας
  • οι Συμπαντικοί νόμοι της Αγάπης, της  Αβλάβειας και της Ορθής Στάσης

Κόστος Συμμετοχής:

10€ ανά μάθημα (drop-in)
35€ για 4 μαθήματα τον μήνα

Τα μαθήματα του κάθε πακέτου
πρέπει να πραγματοποιηθούν 
μέχρι το τέλος του ίδιου μήνα.

Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει!

Επικοινωνήστε μαζί μας
για πληροφορίες και εγγραφές
μέσω email ή τηλεφωνικά.

Κάθε τμήμα έχει μέγιστο αριθμό
15 άτομα

* Για όσους έρχονται με drop in
δηλαδή χωρίς μηνιαία συνδρομή 
είναι απαραίτητη η έγκαιρη
δήλωση συμμετοχής, ώστε να
εξασφαλιστεί διαθεσιμότητα θέσης.

Η Έλενα

Η Έλενα Τσέλλου, είναι ελληνοιταλίδα και τα τελευταία δέκα χρόνια ζει στην Αθήνα.

Το ενδιαφέρον της για την αλληλοεπίδραση νου και σώματος και πως το πνεύμα εκδηλώνεται μέσα από αυτά, την κίνησε να συνδυάσει τις σπουδές της στην ψυχολογία (Πανεπιστήμιο της Ρώμης La Sapienza), με σπουδές πάνω στις εναλλακτικές θεραπείες όπως η Αγιουρβεδική μάλαξη (σχολή της Ρώμης Atharva Veda, Ayurveda Treatments).
Η πεποίθηση πως ο ολοκληρωμένος, υγιής άνθρωπος έχει αναπτύξει τα πολλαπλά του επίπεδα συμπεριλαμβανομένης και της πνευματικής του διάστασης, την ώθησε να γνωρίσει από κοντά διάφορες τεχνικές διαλογισμού καθώς και πρακτικές όπως το Qi Gong και τη yoga.

Τα τελευταία χρόνια η επαγγελματική της σταδιοδρομία εμπλουτίστηκε από την μελέτη της τεχνικής διαλογισμού όπως η Μάγια Παπασωτηρίου την μεταφέρει. Πήρε μέρος σε σεμινάρια και ομαδικές εργασίες και χρησιμοποίησε το εργαλείο αυτό για την προσωπική αυτοβελτίωση και παράλληλα διεύρυνε την οπτική της πάνω στην ανθρώπινη φύση.
Διεξάγει ατομικές συνεδρίες που σκοπό έχουν την στήριξη του ατόμου στο προσωπικό μονοπάτι προς την αυτογνωσία και την αυτοπραγματωση.
Συνδυάζει τα εργαλεία της συμβουλευτικής ψυχολογίας με διαλογιστικές ασκήσεις καθώς και τα οφέλη του θεραπευτικού αγγίγματος.
Μεγάλο ενδιαφέρον έχει στρέψει επίσης στην συλλογική εργασία και στις ομάδες, συντονίζοντας ομάδες διαλογισμού και σεμινάρια Αγιουρβεδικής μάλαξης.

Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στην αναγνώριση και συνειδητοποίηση των πολλαπλών επιπέδων μας και την ταύτιση με το δυναμικό μας και όχι με τα όρια μας.