Κύκλος Διαλογισμού

Αυτό που πραγματικά είμαστε είναι η Επίγνωση, ο Εσωτερικός Παρατηρητής. Το ανθρώπινο ον δεν είναι τα ένστικτα, τα συναισθήματα και οι σκέψεις. Είναι ένα φωτεινό ον του οποίου η θέση είναι το πνευματικό πεδίο.

Εργαλεία Εσωτερικού Διαλόγου
για την Αυτογνωσία και την Αυτοπραγμάτωση. 

Εργαλεία για το προσωπικό πνευματικό μονοπάτι

Στόχος των συναντήσεων είναι να δημιουργηθεί ένας προστατευμένος χώρος όπου η σιωπή, οι καθοδηγούμενες διαλογιστικές ασκήσεις και το μοίρασμα, θα μας βοηθήσουν να αφουγκραστούμε τον εαυτό μας στην πληρότητα του.
H αναγνώριση και η συνειδητοποίηση των πολλαπλών επιπέδων, μας επιτρέπει μια πιο ενεργή εμπλοκή στα όσα μας συμβαίνουν και βιώνουμε συναισθηματικά.
Μέσω της συνειδητότητας, μπορούμε πιο εύκολα να εντοπίσουμε τους ψυχαναγκαστικούς μηχανισμούς που ελέγχουν την συμπεριφορά, μαθαίνουμε να μην ταυτιζόμαστε και ανακαλύπτουμε την δική μας προσωπική αλήθεια, προωθώντας τον αυθεντικό εαυτό.
Επαναπροσδιορίζουμε την καθημερινότητα που ζούμε χωρίς την αίσθηση ότι ‘γεγονότα και συναισθήματα’ μας καταβάλουν και ότι εμείς δεν έχουμε καμία δύναμη ή έλεγχο πάνω σ’ αυτά.

Οι καθοδηγούμενες διαλογιστικές ασκήσεις που προτείνονται, σκοπό θα έχουν να έρθουμε σε επαφή με την βεντάλια χρωμάτων που χαρακτηρίζουν την ύπαρξη μας και πιο συγκεκριμένα με το:
– Υλικό Πεδίο
προσωπικότητα με την ιστορία της, τα βιώματα, τα θέλω και τα συναισθήματά της
– Ψυχικό Πεδίο
παλιά γνώση, το κομμάτι που μας ακολουθεί από την γέννηση μας
– Πνευματικό Πεδίο
πνευματικός εαυτός, το πιο σοφό κομμάτι του εαυτού μας.
Η σχέση με την Ύπαρξη ή αλλιώς το ανώτερο καλό που είμαστε μέρος του.

Το μοίρασμα με την ομάδα και η σύντομη περιγραφή των βιωμάτων που ο κάθε συμμετέχων έζησε στην διαλογιστική εμπειρία, επιτρέπει να μπει τάξη στις σκέψεις, και να γίνει η σύνθεση.

Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει!

Επικοινωνήστε μαζί μας
για πληροφορίες και εγγραφές
μέσω email ή τηλεφωνικά.

Κάθε τμήμα έχει μέγιστο αριθμό
15 άτομα

* Για όσους έρχονται με drop in
δηλαδή χωρίς μηνιαία συνδρομή 
είναι απαραίτητη η έγκαιρη
δήλωση συμμετοχής, ώστε να
εξασφαλιστεί διαθεσιμότητα θέσης.

Κόστος Συμμετοχής:

10€ ανά μάθημα (drop-in)
30€ για ολόκληρο κύκλο (4 συναντήσεων)
22/11, 29/11, 6/12, 13/12

ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18.00-20.00

Η Έλενα

Η Έλενα Τσέλλου, είναι ελληνοιταλίδα και τα τελευταία δέκα χρόνια ζει στην Αθήνα.
Το ενδιαφέρον της για την αλληλοεπίδραση νου και σώματος και πως το πνεύμα εκδηλώνεται μέσα από αυτά, την κίνησε να συνδυάσει τις σπουδές της στη Ψυχολογία (La Sapienza Universita Di Roma), με σπουδές πάνω στις εναλλακτικές θεραπείες όπως η Αγιουρβεδική μάλαξη (Σχολή της Ρώμης Atharva Veda, Ayurveda Treatments).

Η προσωπική αναζήτηση και μελέτη εδραίωσε μέσα της την πεποίθηση πως ο υγιής άνθρωπός είναι ο ολοκληρωμένος άνθρωπος, αυτός που έχει αναπτύξει τα πολλαπλά του επίπεδα, συμπεριλαμβανομένης και της πνευματικής του διάστασης. Αυτό την ώθησε να γνωρίσει διάφορες τεχνικές διαλογισμού καθώς και πρακτικές όπως το Chi-Kung και τη Yoga.

Στην συνέχεια μελέτησε την τεχνική του διαλογισμού, όπως την μεταφέρει η Μάγια Παπασωτηρίου, μέσα από σεμινάρια, πρακτική και ομαδικές εργασίες.
Τα τελευταία χρόνια διεξάγει ατομικές συνεδρίες με στόχο την στήριξη του ατόμου, συνδυάζοντας την τεχνική του διαλόγου της συμβουλευτικής ψυχολογίας με διαλογιστικές ασκήσεις, καθώς και τα οφέλη του θεραπευτικού αγγίγματος.
Συντονίζει επίσης ομάδες διαλογισμού και σεμινάρια Αγιουρβεδικής μάλαξης στην Αθήνα και την Ιταλία.