Musical Yoga Retreat… στην Ανάφη

Η Ανάφη παραμένει ένα ήρεμο νησί,
μακριά από τους ρυθμούς της σύγχρονης ανάπτυξης 
με ένα μικρό γραφικό χωριό
και αμέτρητα μονοπάτια που οδηγούν σε εκπληκτικές ανεξερεύνητες παραλίες.

Το καθαρό τοπίο και η ατελείωτη θέα του ορίζονται αποτελούν το ιδανικό περιβάλλον για την εκδρομή μας.
Η πρακτική μας θα περιλαμβάνει καθημερινά μαθήματα yoga καθώς και ομαδικά μουσικά εργαστήρια.

Επιλέγοντας ο καθένας το όργανο ή την θέση που τον εμπνέει στον κύκλο, θα δημιουργήσουμε σταδιακά ένα μουσικό σύνολο. Τα όργανα που θα χρησιμοποιήσουμε είναι τα djembe, doundoun, caxixi, bells και προέρχονται από την μουσική παράδοση της Δυτικής Αφρικής. Μέσα από ρυθμικά παιχνίδια, θα εξερευνήσουμε τις πολλαπλές ηχητικές ικανότητες των τυμπάνων και υπό την καθοδήγηση του facilitator, θα νιώσουμε τη δύναμη του group drumming.

Στόχος μας θα είναι να απελευθερώσουμε και να εκφράσουμε τα συναισθήματα μας με τη μουσικότητα που ο καθένας κρύβει μέσα του και τελικά να φτιάξουμε τη δική μας μουσική όπου η κάθε μονάδα θα είναι αναπόσπαστο μέλος της φυλής που θα δημιουργήσουμε.

“If you want to find the secrets of the universe, think in terms of energy, frequency and vibration”

Nikola Tesla

Όλα όσο πρέπει να ξέρετε για αυτή την εκδρομή

Η Ανάφη είναι ένα κυκλαδίτικο νησί του Αιγαίου Πελάγους.

Βρίσκεται ανατολικά της Σαντορίνης με την οποία και αποτελούν τα νοτιοανατολικότερα νησιά των Κυκλάδων. Έχει σχήμα περίπου τριγωνικό με μία ανατολική χερσόνησο και η συνολική της επιφάνεια εκτιμάται στα 38 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Η πανέμορφη χώρα με πανοραμική θέα, είναι κτισμένη αμφιθεατρικά πάνω στον λόφο και χαρακτηρίζεται από τα ολόλευκα σπίτια με τα γαλανά παράθυρα, τα πολύχρωμα λουλούδια, τους θόλους στις σκεπές και τα στενά δρομάκια από πέτρα. Όλα κτισμένα στα ερείπια του Βενετσιάνικου Κάστρου.

Στην εσχατιά των Κυκλάδων, ζυμωμένη στον ήλιο του Αιγαίου και την αρμύρα της θάλασσας, μοναχική μέσ’ στην απλότητά της, η Ανάφη παραμένει ένα νησί μακριά από τους ρυθμούς της σύγχρονης ανάπτυξης.

Οι παραλίες με τις χρυσαφένιες αμμουδιές και βαθυπράσινα νερά, ξεχωρίζουν λόγω του παρθένου εξωτικού χαρακτήρα τους.

Το νησί είναι μοναδικός τόπος για όσους επιθυμούν γαλήνιες διακοπές, ένα πεντακάθαρο φυσικό περιβάλλον και έναν απλό τρόπο ζωής κοντά στους φιλόξενους κατοίκους του.

Ο καλύτερος τρόπος να γνωρίσει κανείς την Ανάφη, είναι μέσα από τα μονοπάτια της.
Καθημερινά θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε μικρές διαδρομές, ενώ θα πραγματοποιηθεί και μια ανάβαση στον βράχο του Κάλαμου.

Ορατός από όπου κι αν στέκεται κανείς στο νησί ο Κάλαμος, στο νοτιοανατολικό τμήμα του 22 χλμ. από τη Χώρα, αποτελεί ένα θεσπέσιο μνημείο της φύσης και, αναμφίβολα, το στολίδι της Ανάφης.
Πρόκειται για έναν επιβλητικό ασβεστολιθικό βράχο ύψους 460 μ. που συνδέεται με το υπόλοιπο νησί μέσω ενός μικρού ισθμού. Σύμφωνα με τις τοπικές λαϊκές δοξασίες καθώς τον πλησιάζεις, νιώθεις κάτι να σε βαραίνει. Δεν είναι τυχαίο που ο Γάλλος περιηγητής Τουρνεφόρ τον αποκάλεσε: «έναν από τους φοβερότερους βράχους του κόσμου»! Μάλιστα, θεωρείται ο δεύτερος μεγαλύτερος της Μεσογείου, μετά το Γιβραλτάρ, ενώ περιλαμβάνεται στην περιοχή δικτύου προστατευόμενων περιοχών Natura.
Φιλοξενεί σπάνια είδη χλωρίδας και παρουσιάζει εντυπωσιακά γεωμορφολογικά στοιχεία. Ο βράχος κατοικήθηκε – περιστασιακά τουλάχιστον – στα μεσαιωνικά χρόνια σαν θέση καταφυγίου από τους ποικιλώνυμους επιδρομείς.

Στο ψηλότερο άκρο του φιλοξενεί σήμερα τη Μονή της Καλαμιώτισσας, αφιερωμένη στην Παναγία, η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με θρύλους και τοπικές παραδόσεις … Πρόκειται για μονόχωρο ναό με τρούλο και ιδιότυπα αρχιτεκτονικά στοιχεία, που περιβάλλεται από λιγοστά κελιά και μικρή δεξαμενή.
Η θέα από το μοναστήρι θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη σας για πάντα!

Η βάση για περισσότερες από τις δραστηριότητες θα είναι η χώρα του νησιού.
Υπάρχουν αρκετές επιλογές για διαμονή με τιμές να κυμαίνονται από 40-70€ ανά βράδυ.

Επικοινωνήστε μαζί μας για πληροφορίες και προτάσεις.

Τρίτη 3/9
Άφιξη – ελεύθερη μέρα για ξεκούραση και προσαρμογή
18.00-20.00 κύκλος γνωριμίας

Τετάρτη 4/9 – Σάββατο 7/9
6.00-6.30 ασκήσεις αναπνοής/διαλογισμός
7.00-8.30 πρακτική yoga
9.00-10.00 πρωινό
17.00-18.30 ελεύθερος χρόνος
18.30-20.00 πρακτική yoga
21.00-22.00 δείπνο

Κυριακή 8/9
8.00-9.30 πρακτική yoga
10.00-11.00 πρωινό
11.00-17.00 ελεύθερος χρόνος
17.00-19.00 κλείσιμο κύκλου
Αναχώρηση

* Μικρές αλλαγές μπορεί να προκύψουν ανάλογα με τις συνθήκες

ΤΙΜΕΣ
Οι τιμές διαμορφώνονται ανάλογα με την επιλογή της διαμονής σας.
Υπάρχει η δυνατότητα για μονόκλινο, ιδιωτικό δίκλινο, συγκατοίκηση σε δίκλινο ή τρίκλινο, ελεύθερο camping.
Επικοινωνήστε μαζί μας για διαθεσιμότητα, τιμές και ειδικές εκπτώσεις.

ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ:
Καθημερινά μαθήματα Yoga
Μουσικά εργαστήρια
Πεζοπορίες σε υπέροχα μονοπάτια
7 διανυκτερεύσεις με θέα θάλασσα
Γευστικό & υγιεινό πρωινό
Μεταφορά από/προς λιμάνι

ΤΙ ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ:
μεταφορικά
γεύματα εκτός πρωινού

Μπορείτε να έρθετε στην Ανάφη μόνο με πλοίο είτε από το λιμάνι του πειραία (περίπου 9ώρες) είτε από το λιμάνι της Σαντορίνης (περίπου 1 μιση ώρα).
Τα επίσημα δρομολόγια για το καλοκαίρι 2019 δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί,
αλλά σύμφωνα με τα προηγούμενα χρόνια υπάρχουν τα εξής δρομολόγια:

* Πειραιά – Ανάφη
Δευτέρα 2/9 στις 18.00 με άφιξη στην Ανάφη Τρίτη 3/9 στις 6.00
Το ίδιο πλοιο περνάει από Σαντορίνη τα ξημερώματα της Τρίτης στις 4.20

* Αναφη προς Πειραιά
Κυριακή 8/9 στις 21.50 με άφιξη στον Πειραιά το επόμενο πρωί Δευτέρας 9/9 στις 8.10
Το ίδιο πλοίο σταματάει στη Σαντορίνη στις 23.30

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες.

Καθώς το μάξιμουμ των συμμετοχών ανά εβδομάδα είναι 15-17άτομα, προτείνουμε να κρατήσετε τη θέση σας το συντομότερο.

Για να δηλώσετε συμμετοχή, θα πρέπει να μας στείλετε ένα email με θέμα Yoga & Music ANAFI στο info@lucreativestudio.gr και να αναφέρετε
-το ονοματεπώνυμο σας
-ένα τηλέφωνο επικοινωνίας καθώς

Στη συνέχεια θα λάβετε ένα email επιβεβαίωσης μαζί με ένα σύντομο ιατρικό ιστορικό να συμπληρώσετε κι έναν αριθμό λογαριασμού, για κατάθεση προκαταβολής για την οριστικοποίηση της κράτησης.

στρωματάκι yoga, κουβερτάκι χαλάρωσης ή μεγάλη πετσέτα, καπέλο, γυαλιά ηλίου, φακό, άνετα ρούχα και παπούτσια για περπάτημα.

Αν κάνετε camping θα χρειαστεί να φέρετε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Αγγλικά

η ομάδα

Μαριλού Νικολάου
Το 2002 γνώρισε και ασχολήθηκε με τη yoga, ενώ το 2006 εργάστηκε στον πολυχώρο Shantom, όπου παράλληλα παρακολουθούσε θεωρητικά & πρακτικά μαθήματα yoga με τη Λήδα Shantala. Το 2010 ολοκλήρωσε το πρόγραμμα εκπαίδευσης δασκάλων Yoga (RYT 200hr) στο Sivananda Vedanta Centre, ενώ το 2013 ολοκλήρωσε το δεύτερο εκπαιδευτικό Αdvanced Teacher Training (RYT 500hr) στη σχολή Ghyta Yoga School με τον Μιχάλη Φιλίνη.
Εκ τότε παρακολουθεί συστηματικά μαθήματα Iyengar Yoga με τη Ζωή Γαιτανίδου στο Yoga Summit, ενώ συνεχίζει να εμπλουτίζει τις γνώσεις της με μαθήματα και σεμινάρια σε διάφορα είδη yoga με αξιόλογους δασκλάλους (Alessandro Ortona, Ephrat Michelson, Ana Forrest, Angela Farmer, Κωνσταντίνος Γιαννετάκης κα.)
Επηρεασμένη από την πρακτική της στην Iyengar τα τελευταία χρόνια, στα μαθήματα δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη λεπτομέρεια και τη σωστή ευθυγράμμιση, πάντα με σεβασμό στους περιορισμούς και τις ιδιαιτερότητες του κάθε σώματος.

Νίκος Πολυχρονίδης
Ασχολείται με την έρευνα, τη μελέτη και την προβολή των αφρικανικών κρουστών (djembe) της δυτικής Αφρικής στο ευρύτερο κοινό από το 2000. Άρχισε τις σπουδές του στη σχολή “Τα κρουστά της Τάκη” με δάσκαλο τον Λευτέρη Γρηγορίου, δίπλα στον οποίον ειδικεύτηκε στα doundoun και στο djembe, ενώ έλαβε μέρος και σε σημαντικό αριθμό συναυλιών με το συγκρότημα των κρουστών της Τάκη. Στη συνέχεια, ανέπτυξε γνώσεις στα μοντέρνα κρουστά με τον Πέτρο Κούρτη στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας και σε κλασσικά κρουστά με τον Κωνσταντίνο Βορίση, ενώ συμμετείχε και σε διάφορα εκπαιδευτικά σεμινάρια με τους Ponda o Braian, DrissaConne, ReinerPolak, κ.ά.
Το 2009, ταξίδεψε στο Μάλι της δυτικής Αφρικής, όπου ανακαλύψε νέες πτυχές της αφρικανικής κουλτούρας και εξελίξε τις γνώσεις του γύρω από τα κρουστά στο πλευρό μεγάλων μουσικών αλλά και δασκάλων, όπως οι DrissaKone, CidiTraore, SegaSidibe.
Από τις αρχές του 2010 μέχρι και σήμερα παραδίδει εβδομαδιαία μαθήματα djembe σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, ενώ τον Ιανουάριο του 2013 ιδρύσε με τον Σταύρο Νταντούς την “ΠangeaWorldMusicCenter” με στόχο την καλλιέργεια, την προαγωγή και τη διάδοση διαφόρων μορφών τέχνης από όλο τον κόσμο στο ευρύτερο ελληνικό κοινό, αλλά και την προβολή του ελληνικού πολιτισμικού πλούτου στο εξωτερικό.