Μαθήματα Yoga

Η yoga είναι ένα παραδοσιακό ολιστικό σύστημα, μέσα από το οποίο ο ασκητής στοχεύει στην ένωση νου και σώματος

Μερικά από τα οφέλη της συστηματικής πρακτικής είναι η βελτίωση:

– της στάσης του σώματος
– της ευλυγισίας
– της συγκέντρωσης
– της ισορροπίας και
– της ποιότητας της αναπνοής

Με άλλα λόγια, μας βοηθάει να αποκτήσουμε
καλύτερη γνώση και αίσθηση του σώματος,
να επανασυνδεθούμε με τον εαυτό μας και το περιβάλλον,
ώστε να είμαστε πιο δημιουργικοί σε όλους τους τομείς της ζωής μας.

Με τη βοήθεια των ασκήσεων (asanas),
των τεχνικών αναπνοής (pranayama)
και του διαλογισμού (dhyana),
το σώμα, ο νους και η ψυχή έρχονται σε απόλυτη υγεία και αρμονία.

Πρόγραμμα

ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ & ΤΕΤΑΡΤΗ με την Pranathi ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ

Κόστος Συμμετοχής:

10€ ανά μάθημα (drop-in)
35€ για 4 μαθήματα τον μήνα
50€ για 6 μαθήματα τον μήνα
60€ για 8 μαθήματα τον μήνα
80€ για απεριόριστα τον μήνα
160€ για απεριόριστα το τρίμηνο

* Το πρώτο μάθημα είναι Δωρεάν

Τα μαθήματα του κάθε πακέτου
πρέπει να πραγματοποιηθούν 
μέχρι το τέλος του ίδιου μήνα.

Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει!

Επικοινωνήστε μαζί μας
για πληροφορίες και εγγραφές
μέσω email ή τηλεφωνικά.

Κάθε τμήμα έχει μέγιστο αριθμό
10 άτομα

* Για όσους έρχονται με drop in
δηλαδή χωρίς μηνιαία συνδρομή 
είναι απαραίτητη η έγκαιρη
δήλωση συμμετοχής, ώστε να
εξασφαλιστεί διαθεσιμότητα θέσης.

Η Μαριλού

Γνώρισε και αγάπησε τη yoga από πολύ μικρή ηλικία το 2002, συμμετέχοντας σε μαθήματα και σεμινάρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το 2006 εργάστηκε στον πολυχώρο Shantom, όπου παράλληλα παρακολουθούσε θεωρητικά & πρακτικά μαθήματα yoga με τη Λήδα Shantala.

Το 2010 ολοκλήρωσε το πρόγραμμα εκπαίδευσης δασκάλων Yoga (RYT 200hr) στο Sivananda Vedanta Centre, ενώ το 2013 ολοκλήρωσε το δεύτερο εκπαιδευτικό Αdvanced Teacher Training (RYT 500hr) στη σχολή Ghyta Yoga School με τον Μιχάλη Φιλίνη (και τα δύο κέντρα αναγνωρισμένα από τον διεθνή οργανισμό Yoga Alliance International).

Εκ τότε παρακολουθεί συστηματικά μαθήματα Iyengar Yoga με τη Ζωή Γαιτανίδου στο Yoga Summit, ενώ συνεχίζει να εμπλουτίζει τις γνώσεις της με μαθήματα και σεμινάρια σε διάφορα είδη yoga με αξιόλογους δασκάλους (Alessandro Ortona, Ephrat Michelson, Ana Forrest, Angela Farmer, Kevin Gardiner, Erika Repassy, Κωνσταντίνος Γιαννετάκης).

Εκτός από τα εβδομαδιαία τμήματα που καθοδηγεί στην Αθήνα,
από το 2011 διοργανώνει Yoga Retreat σε επιλεγμένες τοποθεσίες
συνδυάζοντας αρμονικά τα οφέλη της yoga
με την ηρεμία που προσφέρει η απλή ζωή κοντά στη φύση.

ΔΕΥΤΕΡΑ & ΤΕΤΑΡΤΗ 18.00-19.30
ΤΡΙΤΗ, ΠΕΜΠΤΗ & ΣΑΒΒΑΤΟ 10.30-12.00

Το μάθημα

Πρόκειται για ένα μάθημα παραδοσιακής hatha yoga, με στοιχεία και επιρροές από τα συστήματα των B.K.S Iyengar και Swami Sivananda. Δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην λεπτομέρεια και την ευθυγράμμιση, πάντα με σεβασμό στα όρια και τους περιορισμούς του κάθε σώματος.

Ξεκινάμε με ασκήσεις αναπνοής (pranayama) και ήπιες διατάσεις, ώστε να ενεργοποιήσουμε ομαλά το σώμα. Μετά από ένα σύντομο ζέσταμα που γίνεται μέσα από μια μικρή ροή ασκήσεων (vinyasa) προχωράμε στο κυρίως μέρος του μαθήματος, τις στατικές θέσεις της yoga (asanas), όπου εστιάζουμε στην ευθυγράμμιση, ενδυνάμωση και ευλυγισία.
Οι αναλυτικές οδηγίες βοηθούν στη σωστή εκτέλεση των ασκήσεων, ενώ παράλληλα κρατούν τον νου συγκεντρωμένο στο σώμα, δίνοντας του την ευκαιρία να παρατηρήσει, να διορθώσει αλλά και να βρει ηρεμία μέσα στην κάθε στάση.

Κλείνουμε με ένα 10 λεπτο απόλυτης ακινησίας (savasana) με στόχο την αποκατάσταση του μυϊκού συστήματος και τη συνειδητή χαλάρωση σώματος και νου.

Η Πολυξένη

ΤΡΙΤΗ & ΠΕΜΠΤΗ 19.30-21.00

Η αγάπη της για την γιόγκα και το θέατρο την οδήγησε να ταξιδέψει στη Βραζιλία, την Ινδία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Αγγλία και την Κόστα Ρίκα, όπου είχε την ευκαιρία να συνδεθεί με σημαντικούς δασκάλους, καθώς και να μοιραστεί τη γνώση και την έμπνευσή της στη διαδρομή. Ενώ έχει ασχοληθεί με διάφορες προσεγγύσεις της γιόγκα στο παρελθόν, το 2015 γνώρισε την μέθοδο Jivamukti, η οποία της έδωσε τη δυνατότητα να συνθέτει στοιχεία τα οποία την εμπνέουν, όπως η φιλοσοφία, ποίηση, μουσική, άσανα και αναπνοή.

Εκπαιδεύτηκε πάνω στη μέθοδο αυτή στην Κόστα Ρίκα, από την Sharron Gannon, τον David Life και την Yogeswari.
Είναι επίσης ευγνώμων για τον χρόνο που πέρασε με τον Sri Prem Baba στο Rishikesh της Ινδίας, με τον Tyohar στην PachaMama στην Κόστα Ρίκα και με ανθρώπους απλούς που γνωρίζουν τους τρόπους της φύσης, στα δάση της Κεντρικής Βραζιλίας.

Έχει διδάξει στο Swaha Yoga Centre και στις εκπαιδεύσεις δασκάλων 200ωρών του Swaha Yoga Centre στην Κρήτη, στα Evergreen Studios, στο Feldenkrais Centre και στο HotAshram.

Μέσα από την διδασκαλία μοιράζεται την δίκη της αναζήτηση,
την δίκη της πνευματική διαδρομή.

Εμπνευσμένη από τη μέθοδο Jivamukti, η Πολυξένη θα μας καθοδηγήσει σε μια δυναμική πρακτική με συνεχόμενη ροή, που προετοιμάζει και ζεσταίνει το σώμα
μέσα στο ρυθμό της αναπνοής.

Στόχος είναι η συγκέντρωση του νου
και η ηρεμία που έρχεται μέσα από την επίγνωση.

Ιδιαίτερη σημασία έχει η μουσική, ενώ γίνονται αναφορές
στην ινδική φιλοσοφία, στην ποίηση και στο γραπτό λόγο.

* Η μέθοδος Jivamukti Yoga ξεκίνησε από τους Sharron Gannon και David Life τη δεκαετία του 80.
Είναι επιρρεασμένη από την παραδοσιακή πρακτική της Asthanga,
τις πνευματικές διδαχές του Shri Brahmananda Sarasvati
και του Swami Nirmalananda,
αλλά και την αμερικανική πειραματική τέχνη της δεκαετίας του 80.

Η Pranathi

ΔΕΥΤΕΡΑ & ΤΕΤΑΡΤΗ 10.00-11.30

Η Pranathi γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ινδία και ασχολείται με τη yoga πάνω από 20 χρόνια.
Το 2000 ολοκλήρωσε το πρώτο της εκπαιδευτικό στη σχολή Vivekananda School of Yoga, ενώ συνέχισε τη μαθητεία της με σεμινάρια και εκπαιδευτικά σε διαφορετικές σχολές στο Μαντράς της Ινδίας, στη Μελβούρνη και στην Αθήνα, όπου ζει τα τελευταία χρόνια.
Το 2010 ολοκλήρωσε το εκπαιδευτικό του Sivananda Vedanta Centre στο Rishikesh της Ινδίας, μια από τις πιο παλιές και καταξιωμένες σχολές παραδοσιακής Yoga.
Οι διδαχές του Swami Sivananda σε συνδυασμό με την επιστημονική του προσέγγιση, αποτέλεσαν μια πολύ σημαντική πηγή έμπνευσης και ουσιαστικής γνώσης, που έκτοτε έχει ως στόχο να μεταφέρει μέσα από τα μαθήματα της.
Ενώ η βασική της εκπαίδευση είναι πάνω στην παραδοσιακή Hatha Yoga, στα μαθήματα που διδάσκει προσθέτει στοιχεία από την πρακτική της στην Ashtanga, αλλά και από την βουδιστική διδασκαλία διαλογισμού Zen Meditation, που εξασκεί τα τελευταία χρόνια.
Το 2015 παρακολούθησε το Prenatal Teacher Training με την Sue Elkind στο NYSY studio,
το οποίο όμως από τότε εξασκεί και προσφέρει μόνο σε ατομικές συνεδρίες.
Εκτός από τα μαθήματα που παραδίδει σε μικρές ομάδες και ιδιαίτερες συνεδρίες, έχει πραγματοποιήσει σεμινάρια και μαθήματα για τη μη κυβερνητική οργάνωση “Women Act” στα πλαίσια της Ενίσχυσης των Γυναικών του Κόσμου. 

Η Πράνατι θα μας καθοδηγεί σε ένα μάθημα παραδοσιακής hatha yoga στα Αγγλικά, επηρεασμένη από τη μαθητεία της στο κέντρο Sivananda και Vivekananda. Το μάθημα της συνδυάζει αρμονικά παραδοσιακές τεχνικές αναπνοής και διαλογισμού με σωματική άσκηση.

Η ήπια μετάβαση και η χαλάρωση ανάμεσα από κάθε άσανα, δίνουν την ευκαιρία στον ασκητή να παρατηρήσει τις αλλαγές που προκύπτουν στο σώμα και στη νοητική του κατάσταση.

Επαναλαμβάνοντας συγκεκριμένες σειρές επιλεγμένων ασκήσεων, είτε πιο ήπιες όπως η σειρά Sivananda είτε πιο δυναμικές όπως της Ashtanga, το σώμα μαθαίνει και εξελίσεται αισθητά, βελτιώνοντας τόσο τη φυσική όσο και την πνευματική του κατάσταση.

Κλείσιμο του κύκλου

Παραδοσιακά το χειμερινό, αλλά και το θερινό ηλιοστάσιο, θεωρούνται οι κατάλληλες ημέρες για την πρακτική των 108 χαιρετισμών στον ήλιο –Surya Namaskar,
σηματοδοτώντας την έναρξη μιας νέας περιόδου.

Πρόκειται για μια έντονη σωματικά εμπειρια, που είναι ταυτόχρονα άκρως διαλογιστική, με πολλά σωματικά και ψυχικά οφέλη (μυική ενδυνάμωση & ευλυγισία, βελτίωση της ποιότητας της αναπνοής, αύξηση της αντοχής, αίσθηση διαύγειας, συγκέντρωσης & πειθαρχίας).

Πάνω από όλα όμως, μας βοηθάει να συνειδητοποιήσουμε και να εκτιμήσουμε τις δυνατότητες μας, μέσα από την προσπάθεια να φτάσουμε ή και να ξεπεράσουμε τις προσδοκίες και τα όρια που θέτουμε μόνοι μας στους εαυτούς μας.

Ημέρα: Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019
Ώρα: 10.00-12.30
Κόστος: Ελεύθερη Εισφορά
Δηλώσεις Συμμετοχής: μέχρι 10/12

Θεματικές ανά εβδομάδα

Κάθε εβδομάδα εστιάζουμε σε διαφορετικό μέρος του σώματος, δίνοντας πληροφορίες και λεπτομέρειες για τη σωστή ευθυγράμμιση μέσα στην κάθε άσκηση.
Ξεκινάμε από τη βάση μας – τα πέλματα- οδηγώντας την προσοχή μας σιγά σιγά προς τα πάνω, παρατηρώντας και διορθώνοντας τη στάση μας σε ολόκληρο το σώμα,
ώστε τελικά η πρακτική μας να εκτελείται με άνεση και ασφάλεια.

Μέσα από αυτή τη διαδικασία γνωρίζουμε καλύτερα το σώμα μας, τους περιορισμούς και τις ιδιαιτερότητες του.