Yoga & Πεζοπορίες

Ανάφη 2018  
2-9 Ιουνίου & 22-28 Σεπτεμβρίου 

Αυτό το σεμινάριο είναι ειδικά σχεδιασμένο για να αναζωογονήσει σώμα και πνεύμα μέσα από καθημερινά μαθήματα yoga και πεζοπορίες σε απίστευτα μονοπάτια με εκπληκτική θέα στο Αιγαίο.

Πέρα από τις οργανωμένες δραστηριότητες, θα έχουμε αρκετό ελεύθερο χρόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας για να απολαύσουμε τις διακοπές μας, να κολυμπήσουμε στα πεντακάθαρα νερά, να χαλαρώσουμε σε πανέμορφες σχεδόν τροπικές παραλίες ή να γνωρίσουμε καινούργιους ανθρώπους.

Αυτή η εβδομάδα αποτελεί ιδανική ευκαιρία για διακοπές σε ένα πανέμορφο τοπίο, επανασύνδεση με τη εαυτό μας και τη φύση.

ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

2 μαθήματα hatha yoga καθημερινά

διαλογισμούς με θέα την ανατολή

πεζοπορίες σε υπέροχα μονοπάτια

ανάβαση στον βράχο του Κάλαμου

κολύμπι σε εκπληκτικές παραλίες

υγιεινό και γευστικό πρωινό

7 διανυκτερεύσεις με θέα θάλασσα

μεταφορά από/προς το λιμάνι

“A journey of a thousand miles begins with a single step”
Lao Tzu
Η πεζοπορία έχει πολλά οφέλη για τη σωματική και ψυχική μας υγεία.
Πέρα από τη σωματική άσκηση και γενικότερη βελτίωση της λειτουργίας του οργανισμού που προσφέρει, μας βοηθάει να αποκτήσουμε μια βαθύτερη σύνδεση με το περιβάλλον και τον ίδιο μας τον εαυτό.
Ο καθαρός αέρας σε συνδυασμό με τα υπέροχα χρώματα της φύσης και τον καθαρό ορίζοντα, μας βοηθούν να αδείασουμε για λίγο το μυαλό και να αναζωογονήσουμε την ψυχή μας.

Σε γενικές γραμμές μπορούμε να πούμε ότι το περπάτημα στη φύση:
– βοηθάει τη λειτουργία της καρδιάς
– καθαρίζει τους πνεύμονες
– καταπολεμά την αυπνία
– μειώνει το άγχος
– προσφέρει αίσθηση ελευθερίας & ευεξίας
– χαρίζει πνευματική διαύγεια

Μαζί θα περιπλανηθούμε στις πιο όμορφες διαδρομές και θα καταλήγουμε σε εκπληκτικά τοπία και παρθένες παραλίες.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Η Ανάφη είναι ένα κυκλαδίτικο νησί του Αιγαίου Πελάγους.

Βρίσκεται ανατολικά της Σαντορίνης με την οποία και αποτελούν τα νοτιοανατολικότερα νησιά των Κυκλάδων. Έχει σχήμα περίπου τριγωνικό με μία ανατολική χερσόνησο και η συνολική της επιφάνεια εκτιμάται στα 38 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Η πανέμορφη χώρα με πανοραμική θέα, είναι κτισμένη αμφιθεατρικά πάνω στον λόφο και χαρακτηρίζεται από τα ολόλευκα σπίτια με τα γαλανά παράθυρα, τα πολύχρωμα λουλούδια, τους θόλους στις σκεπές και τα στενά δρομάκια από πέτρα. Όλα κτισμένα στα ερείπια του Βενετσιάνικου Κάστρου.

Στην εσχατιά των Κυκλάδων, ζυμωμένη στον ήλιο του Αιγαίου και την αρμύρα της θάλασσας, μοναχική μέσ’ στην απλότητά της, η Ανάφη παραμένει ένα νησί μακριά από τους ρυθμούς της σύγχρονης ανάπτυξης.

Οι παραλίες με τις χρυσαφένιες αμμουδιές και βαθυπράσινα νερά, ξεχωρίζουν λόγω του παρθένου εξωτικού χαρακτήρα τους.

Το νησί είναι μοναδικός τόπος για όσους επιθυμούν γαλήνιες διακοπές, ένα πεντακάθαρο φυσικό περιβάλλον και έναν απλό τρόπο ζωής κοντά στους φιλόξενους κατοίκους του.

Ο καλύτερος τρόπος για να γνωρίσετε την Ανάφη είναι οι πεζοπορίες στα μονοπάτια της.
Οι πιο ενδιαφέρουσες πεζοπορικές διαδρομές είναι οι παρακάτω:

Χώρα – Καστέλι – Άγιος Μάμας – Κάτω Μονή Καλαμιώτισσας 4,6 χλμ.: Διαδρομή προς το ανατολικό τμήμα του νησιού, που περνάει από τον λόφο Καστέλι με τα λείψανα της αρχαίας πόλης, συνεχίζει προς τo τοπίο της Χερσονήσου του Καλάμου, που περιλαμβάνεται στο δίκτυο Φύση Natura 2000 και καταλήγει στην Κάτω Μονή της Παναγίας της Καλαμιώτισσας στους πρόποδες του όρους του Καλάμου.

Κάτω Μονή Καλαμιώτισσας – Άνω Μονή Καλαμιώτισσας 2,55 χλμ.: Το μονοπάτι διαρκεί περίπου μία ώρα, ξεκινά από τους πρόποδες του Καλάμου και οδηγεί προς την κορυφή του, όπου βρίσκεται η Άνω Μονή της Παναγίας με θέα στο πέλαγος.

Χώρα – Άγιος Δημήτριος – Άγιος Αντώνιος 1,9 χλμ.: Διαδρομή που ξεκινάει από τη Χώρα και καταλήγει στο γραφικό εκκλησάκι το Αγίου Αντωνίου με τις τοιχογραφίες του 14ου αιώνα, στις ανατολικές ακτές του νησιού.

Χώρα – Σταυρός – Βίγλα – Παναγιά των Βουβών 1,70 χλμ.: Ένα μονοπάτι προς την ψηλότερη κορυφή του νησιού, τη Βίγλα, που στο παρελθόν υπήρξε παρατηρητήριο.

Χώρα – Βούνια – Βρύση: Διαδρομή που κατευθύνεται στη βόρεια πλευρά του νησιού και καταλήγει στη Βρύση, μία καταπράσινη τοποθεσία.

Χώρα – Βαγιά – Λάκκοι: Περπάτημα προς τη δυτική πλευρά του νησιού, που καταλήγει στη Βαγιά με τις ιαματικές πηγές θείου.

Χώρα – Βάγια – Πλάκες 500 μ.

Χώρα – Ρούκουνας – Μέγας Ποταμός – Μονή Ζωοδόχου Πηγής(Καλαμιώτισσα)

Η θέση και το θέαμα προκαλεί απερίγραπτο δέος στον επισκέπτη.…

Ορατός από όπου κι αν στέκεται κανείς στο νησί ο Κάλαμος, στο νοτιοανατολικό τμήμα του 22 χλμ. από τη Χώρα, αποτελεί ένα θεσπέσιο μνημείο της φύσης και, αναμφίβολα, το στολίδι της Ανάφης.

Πρόκειται για έναν επιβλητικό ασβεστολιθικό βράχο ύψους 460 μ. που συνδέεται με το υπόλοιπο νησί μέσω ενός μικρού ισθμού. Σύμφωνα με τις τοπικές λαϊκές δοξασίες καθώς τον πλησιάζεις, νιώθεις κάτι να σε βαραίνει. Δεν είναι τυχαίο που ο Γάλλος περιηγητής Τουρνεφόρ τον αποκάλεσε: «έναν από τους φοβερότερους βράχους του κόσμου»! Μάλιστα, θεωρείται ο δεύτερος μεγαλύτερος της Μεσογείου, μετά το Γιβραλτάρ, ενώ περιλαμβάνεται στην περιοχή δικτύου προστατευόμενων περιοχών Natura.

Φιλοξενεί σπάνια είδη χλωρίδας και παρουσιάζει εντυπωσιακά γεωμορφολογικά στοιχεία. Ο βράχος κατοικήθηκε – περιστασιακά τουλάχιστον – στα μεσαιωνικά χρόνια σαν θέση καταφυγίου από τους ποικιλώνυμους επιδρομείς.

Στο ψηλότερο άκρο του φιλοξενεί σήμερα τη Μονή της Καλαμιώτισσας, αφιερωμένη στην Παναγία, η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με θρύλους και τοπικές παραδόσεις … Πρόκειται για μονόχωρο ναό με τρούλο και ιδιότυπα αρχιτεκτονικά στοιχεία, που περιβάλλεται από λιγοστά κελιά και μικρή δεξαμενή.
Η θέα από το μοναστήρι θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη σας για πάντα!

Η ομάδα μας έχει οργανώσει ένα γεμάτο πρόγραμμα με καθημερινά 2 μαθήματα yoga, πρωινούς διαλογισμούς με θέα την ανατολή και βόλτες σε εκπληκτικά μονοπάτια.

Κυριακή-Παρασκευή
6.30 Ασκήσεις αναπνοής/διαλογισμός
7.00 Hatha yoga
9.00 Πρωινό
10.00 Ελεύθερος χρόνος/πεζοπορίες
18.00 Hatha yoga
20.30 Δείπνο

* Μικρές αλλαγές μπορεί να προκύψουν ανάλογα με τις συνθήκες

Ημερομηνία εκδρομής:
2-9 Ιουνίου & 22-28 Σεπτεμβρίου 2018

Εγγραφές μέχρι 1/5 (Ιουνίου) & 1/7 (Σεπτεμβρίου)
Εκπτωση 10% για εγγραφές μέχρι 1/2

Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί εφόσον δημιουργηθεί ομάδα τουλάχιστον 8 ατόμων

Η πανέμορφη παραλία του Ρούκουνα θα είναι η βάση για τις περισσότερες δραστηριότητες.

Λίγα μέτρα από τη θάλασσα βρίσκεται η παραδοσιακή ταβέρνα της Ζαμπέτας, καθώς και τα δωμάτια που θα μας φιλοξενήσουν.
Υπάρχουν 8 δωμάτια με θέα την θάλασσα και τον καταπράσινο κήπο.
Τα μισά δωμάτια έχουν από ένα διπλό κρεβάτι, ενώ τα υπόλοιπα διαθέτουν ένα επιπλέον μονό κρεββάτι και μπορούν να φιλοξενήσουν μέχρι 3 άτομα.
Όλα έχουν δικό τους μπάνιο, μίνι κουζίνα και βεράντα.

Όσοι προτιμούν την ελεύθερη κατασκήνωση, μπορούν να μείνουν στην παραλία του Ρούκουνα.

Υπάρχουν δρομολόγια λεωφορείου από τη χώρα προς όλες τις παραλίες και πίσω, περίπου 3 φορές την ημέρα.
Η απόσταση για τη χώρα είναι περίπου 10 λεπτά με όχημα και 1ώρα με τα πόδια.

Πλούσιο πρωινό θα προσφέρεται καθημερινά μετά την πρακτική μας, με ποικιλία γευστικών αλλά κυρίως υγιεινών επιλογών, όπως φρέσκα και αποξηραμένα φρούτα, ξηρούς καρπούς, δημητριακά, βρώμη, ταχίνι, μέλι και πολλά άλλα.

Για τα υπόλοιπα γεύματα της ημέρας μπορείτε να επιλέξετε από τα εστιατόρια του νησιού ή και να ετοιμάζεται δικά σας σνακ στην κουζίνα του σπιτιού.

ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ:
7 διανυκτερεύσεις με θέα θάλασσα
Καθημερινά 2 μαθήματα Yoga
Πεζοπορίες σε υπέροχα μονοπάτια
Γευστικό & υγιεινό πρωινό
Μεταφορά από/προς λιμάνι

ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ:
Μεταφορικά έξοδα
Γεύματα εκτός πρωινού

ΤΙΜΗ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ:

ΤΙΜΕΣ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ:
μονόκλινο (τύπου 1 & 2): από 450 έως 700€
δίκλινο (τύπου 1 & 2):  από 370 έως 500€
τρίκλινο: από 350€

Συμμετοχή μόνο στις δραστηριότητες χωρίς διαμονή: 150€
* Ειδική έκπτωση 10% για εγγραφές μέχρι 1/4
** Στις τιμές δεν συμπεριλαμβάνεται φπα 24%

Δηλώσεις Συμμετοχής

Καθώς το μάξιμουμ των συμμετοχών ανά εβδομάδα είναι 15-17 άτομα, προτείνουμε να κρατήσετε τη θέση σας για την εβδομάδα που σας ενδιαφέρει το συντομότερο, ακόμα κι αν επιλέξετε την ελεύθερη κατασκήνωση στην παραλία.

Για να δηλώσετε συμμετοχή, θα πρέπει να στείλετε ένα email με θέμα ΑΝΑΦΗ στο info@lucreativestudio.gr και να αναφέρετε
-το ονοματεπώνυμο σας
-ένα τηλέφωνο επικοινωνίας καθώς
-είδος διαμονής

Στη συνέχεια θα λάβετε ένα email επιβεβαίωσης μαζί με ένα σύντομο ιατρικό ιστορικό να συμπληρώσετε κι έναν αριθμό λογαριασμού, για κατάθεση προκαταβολής το 30% της συνολικής τιμής.

Μπορείτε να έρθετε στην Ανάφη μόνο με πλοίο είτε από το λιμάνι του πειραία (περίπου 9ώρες) είτε από το λιμάνι της Σαντορίνης (περίπου 1 μιση ώρα).

Τα επίσημα δρομολόγια για το καλοκαίρι του 2018 δεν έχουν ανακοινωθεί επίσημα, αλλά υπάρχει σύνδεση Σαντορίνη με Αναφη κάθε Σάββατο, όλο τον χρόνο.

Επίσης υπάρχει η δυνατότητα μίσθωσης ιδιωτικού πλοίου για ομάδες άνω των 8 ατόμων με έξτρα χρέωση 30€.

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες.

Στρώμα για Yoga, Mαξιλάρι Διαλογισμού, Κουβέρτα Χαλάρωσης, Πετσέτα, Άνετα ρούχα και παπούτσια για περπάτημα, Αντικουνουπικό, Αντηλιακό Καπέλο, Φακό.

ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ

Προγραμματισμένες Εκδρομές – Καλοκαίρι 2018

Πωγωνίου 30, Παπάγου

 t. +30 210 3411271
m. +30697 9779785

info@lucreativestudio.gr