Η Ομάδα μας

Ιδρυτές

Σπούδασε οργάνωση επιχειρήσεων και επικοινωνία και εργάστηκε στο αντικείμενο για πάνω από δέκα χρόνια. Σε διαρκή αναζήτηση για έναν πιο δημιουργικό τρόπο ζωής παρακολούθησε σεμινάρια φωτογραφίας, κεραμικής, κοσμήματος και ραπτικής.  Το 2007, σε συνεργασία με καλλιτέχνες διαφόρων ειδικοτήτων, ίδρυσε τον πολυχώρο έκφρασης LU Creative Studio, όπου διοργανώνονται σεμινάρια, εκδηλώσεις, θεματικές εκθέσεις και εκδρομές.
Το 2002 γνώρισε και ασχολήθηκε με τη yoga, ενώ το 2006 εργάστηκε στον πολυχώρο Shantom, όπου παράλληλα παρακολουθούσε θεωρητικά & πρακτικά μαθήματα yoga με τη Λήδα Shantala. Το 2010 ολοκλήρωσε το πρόγραμμα εκπαίδευσης δασκάλων Yoga (RYT 200hr) στο Sivananda Vedanta Centre, ενώ το 2013 ολοκλήρωσε το δεύτερο εκπαιδευτικό Αdvanced Teacher Training (RYT 500hr) στη σχολή Ghyta Yoga School με τον Μιχάλη Φιλίνη (και τα δύο κέντρα αναγνωρισμένα από τον διεθνή οργανισμό Yoga Alliance International).
Εκ τότε παρακολουθεί συστηματικά μαθήματα Iyengar Yoga με τη Ζωή Γαιτανίδου στο Yoga Summit, ενώ συνεχίζει να εμπλουτίζει τις γνώσεις της με μαθήματα και σεμινάρια σε διάφορα είδη yoga με αξιόλογους δασκλάλους (Alessandro Ortona, Ephrat Michelson, Ana Forrest, Angela Farmer, Kevin Gardiner, Erika Repassy, Κωνσταντίνος Γιαννετάκης κα.)

Μαριλού ΝικολάουHatha Yoga

Ο Γιώργος Τσιριγωτάκης αποφοίτησε από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας το 2005, με ειδίκευση στη Ζωγραφική.
Παράλληλα με την προσωπική του δουλειά, έχει εργαστεί ως καλλιτεχνικός επιμελητής σε διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις, σε παραγωγές ταινιών μικρού μήκους, καθώς και σε εταιρικές προωθητικές ενέργειες.
Έχει επιμεληθεί τοιχογραφίες σε επαγγελματικούς και σε ιδιωτικούς χώρους, ενώ έχει συμμετάσχει σε ομαδικές και ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Από το 2007 ασχολείται ενεργά με το στήσιμο και τη λειτουργία του χώρου καλλιτεχνικής έκφρασης LU Creative Studio, ενώ παραδίδει μαθήματα ζωγραφικής και σχεδίου για ενήλικες σε μικρές ομάδες και ιδιαίτερα.
Έχει διδάξει καλλιτεχνικά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, ενώ είναι υπεύθυνος για όλα τα παιδικά καλλιτεχνικά τμήματα που τρέχουν στο εργαστήριο μας από το 2012.

Γιώργος ΤσιριγωτάκηςΖωγραφικής

Δάσκαλοι yoga

Η αγάπη της για την γιόγκα και το θέατρο την οδήγησε να ταξιδέψει στη Βραζιλία, την Ινδία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Αγγλία και την Κόστα Ρίκα, όπου είχε την ευκαιρία να συνδεθεί με σημαντικούς δασκάλους, καθώς και να μοιραστεί τη γνώση και την έμπνευσή της στη διαδρομή. Ενώ έχει ασχοληθεί με διάφορες προσεγγύσεις της γιόγκα στο παρελθόν, το 2015 γνώρισε την μέθοδο Jivamukti, η οποία της έδωσε τη δυνατότητα να συνθέτει στοιχεία τα οποία την εμπνέουν, όπως η φιλοσοφία, ποίηση, μουσική, άσανα και αναπνοή.

Εκπαιδεύτηκε πάνω στη μέθοδο αυτή στην Κόστα Ρίκα, από την Sharron Gannon, τον David Life και την Yogeswari.
Είναι επίσης ευγνώμων για τον χρόνο που πέρασε με τον Sri Prem Baba στο Rishikesh της Ινδίας, με τον Tyohar στην PachaMama στην Κόστα Ρίκα και με ανθρώπους απλούς που γνωρίζουν τους τρόπους της φύσης, στα δάση της Κεντρικής Βραζιλίας.

Έχει διδάξει στο Swaha Yoga Centre και στις εκπαιδεύσεις δασκάλων 200ωρών του Swaha Yoga Centre στην Κρήτη,
στα Evergreen Studios, στο Feldenkrais Centre και στο HotAshram.

Μέσα από την διδασκαλία μοιράζεται την δίκη της αναζήτηση, την δίκη της πνευματική διαδρομή.

Πολυξένη ΑκλίδηJivamukti Yoga

Η Pranathi γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ινδία και ασχολείται με τη yoga πάνω από 20 χρόνια.
Το 2000 ολοκλήρωσε το πρώτο της εκπαιδευτικό στη σχολή Vivekananda School of Yoga, ενώ συνέχισε τη μαθητεία της με σεμινάρια και εκπαιδευτικά σε διαφορετικές σχολές στο Μαντράς της Ινδίας, στη Μελβούρνη και στην Αθήνα, όπου ζει τα τελευταία χρόνια.
Το 2010 ολοκλήρωσε το εκπαιδευτικό του Sivananda Vedanta Centre στο Rishikesh της Ινδίας, μια από τις πιο παλιές και καταξιωμένες σχολές παραδοσιακής Yoga.
Οι διδαχές του Swami Sivananda σε συνδυασμό με την επιστημονική του προσέγγιση, αποτέλεσαν μια πολύ σημαντική πηγή έμπνευσης και ουσιαστικής γνώσης, που έκτοτε έχει ως στόχο να μεταφέρει μέσα από τα μαθήματα της.
Ενώ η βασική της εκπαίδευση είναι πάνω στην παραδοσιακή Hatha Yoga, στα μαθήματα που διδάσκει προσθέτει στοιχεία από την πρακτική της στην Ashtanga, αλλά και από την βουδιστική διδασκαλία διαλογισμού Zen Meditation, που εξασκεί τα τελευταία χρόνια.
Το 2015 παρακολούθησε το Prenatal Teacher Training με την Sue Elkind στο NYSY studio,
το οποίο όμως από τότε εξασκεί και προσφέρει μόνο σε ατομικές συνεδρίες.
Εκτός από τα μαθήματα που παραδίδει σε μικρές ομάδες και ιδιαίτερες συνεδρίες, έχει πραγματοποιήσει σεμινάρια και μαθήματα για τη μη κυβερνητική οργάνωση “Women Act” στα πλαίσια της Ενίσχυσης των Γυναικών του Κόσμου. 

Pranathi Nagarajan

Καλλιτέχνες | Δημιουργοί

Η Εύη βρίσκεται πίσω από τις χειροποίητες τσάντες και αξεσουάρ μόδας EVISK.
Σπούδασε Διεθνείς Σχέσεις στην Αγγλία και επιστρέφοντας δούλεψε ως δημοσιογράφος σε πολιτικές εφημερίδες. Σύντομα όμως άφησε την καριέρα της στη δημοσιογραφια για να ασχοληθεί με το έμφυτο ταλέντο της στο χειροποίητο. Αφού ασχολήθηκε για αρκετά χρόνια με την κατασκευή αληθινών και faux κοσμημάτων κατέληξε να ασχολείται αποκλειστικά με την δημιουργία τσαντών οι οποίες χαρακτηρίζονται απόμια παιχνιδιάρικη, νοσταλγική διάθεση και pop/retro αναφορές. Η κάθε τσάντα λέει και τη δική της ιστορία, άλλοτε επηρεασμένη από τα παραμύθια και άλλοτε από πραγματικές εικόνες της καθημερινότητας μας. Οι δημιουργίες της βρίσκονται σε επιλεγμένα καταστήματα τέχνης και μπουτίκ ανά την Ελλάδα και την Κύπρο.

Εύη ΣκαρβελάκηΣεμινάριοΡαπτική τσάντας

Η Χριστίνα Στρατσιάνη σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας με εξειδίκευση στη ζωγραφική, καθώς και στη σχολή Facultad de Bellas Artes στη Γρανάδα της Ισπανίας.
Παράλληλα ασχολείται με την τεχνική macrame, έχει πάρει μέρος σε πολλές εκθέσεις, ενώ παραδίδει μαθήματα και σεμινάρια καλλιτεχνικών, χειροτεχνίας και macrame στην Αθήνα και τα Γιάννενα.

Χριστίνα ΣτρατσιάνηΣεμιναριο - Macrame

Φωτογράφοι

Η Τίνα Ζαφειρακοπούλου – Pfaffle σπούδασε Γραφικές Τέχνες και Media Design στο London College of Communication University of the Arts, όπου ολοκλήρωσε και τις μεταπτυχιακές της σπουδές στη Φωτογραφία με εξειδίκευση στην Ψηφιακή Εικόνα. Παρακολούθησε επιπλέον μαθήματα εξειδίκευσης στο Πανεπιστήμιο Τεχνών του Βερολίνου (Universitat der Kunste, Berlin). Έχει καλύψει πολλές εταιρικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις, ενώ έχει ασχοληθεί και με τη μόδα, σε καταλόγους και επιδείξεις γνωστών σχεδιαστών (LAK, THEIA, Manifactura, Just Perfect, Lana Williams κα).
Τα τελευταία χρόνια εξειδικεύεται στην φωτογραφική κάλυψη κοινωνικών εκδηλώσεων.

Τίνα Ζαφειρακοπούλου Φωτογραφία

Η Ξένη Ταζέ σπούδασε φωτογραφία στην σχολή κινηματογράφου “Λυκούργου Σταυράκου” καθώς και στην Τεχνική Σχολή της Κοπενχάγης. Ολοκλήρωσε την πρακτική της δίπλα στον φωτογράφο Ανδρέα Σμαραγδή.
Έχει εργαστεί σε διαφημιστικές εταιρείες, περιοδικά, και εταιρίες παραγωγής ενώ έχει πραγματοποιήσει φωτογραφήσεις για Δήμους, Ξενοδοχεία και Καλλιτέχνες. Έχει υλοποιήσει αρκετές ατομικές εκθέσεις (Τα ζεύγη των αντίθετων 2005, Η Σαχάρα μου 2003) ενώ έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές (Σύχγρονη Ευρωπαική Φωτογραφία – ΜουσείοΜοντέρνας Τέχνης Τεχεράνη 2002, Le Deglinazioni della gioia – Ρώμη 2009).

Ξένη ΤαζέΦωτογραφία

Μουσικοί

Ασχολείται με την έρευνα, τη μελέτη και την προβολή των αφρικανικών κρουστών (djembe) της δυτικής Αφρικής στο ευρύτερο κοινό από το 2000. Άρχισε τις σπουδές του στη σχολή “Τα κρουστά της Τάκη” με δάσκαλο τον Λευτέρη Γρηγορίου, δίπλα στον οποίον ειδικεύτηκε στα doundoun και στο djembe, ενώ έλαβε μέρος και σε σημαντικό αριθμό συναυλιών με το συγκρότημα των κρουστών της Τάκη. Στη συνέχεια, ανέπτυξε γνώσεις στα μοντέρνα κρουστά με τον Πέτρο Κούρτη στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας και σε κλασσικά κρουστά με τον Κωνσταντίνο Βορίση, ενώ συμμετείχε και σε διάφορα εκπαιδευτικά σεμινάρια με τους Ponda o Braian, DrissaConne, ReinerPolak, κ.ά.
Το 2009, ταξίδεψε στο Μάλι της δυτικής Αφρικής, όπου ανακαλύψε νέες πτυχές της αφρικανικής κουλτούρας και εξελίξε τις γνώσεις του γύρω από τα κρουστά στο πλευρό μεγάλων μουσικών αλλά και δασκάλων, όπως οι DrissaKone, CidiTraore, SegaSidibe.
Από τις αρχές του 2010 μέχρι και σήμερα παραδίδει εβδομαδιαία μαθήματα djembe σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, ενώ παράλληλα το 2011, ίδρυσε με τον Θοδωρή Χιώτη την A.P. Community (AfricanPercussionCommunity), όπου διδάσκονται κρουστά από την Αφρική, την Κούβα και τη Νιγηρία. Τον Ιανουάριο του 2013 ιδρύσε με τον Σταύρο Νταντούς την “ΠangeaWorldMusicCenter” με στόχο την καλλιέργεια, την προαγωγή και τη διάδοση διαφόρων μορφών τέχνης από όλο τον κόσμο στο ευρύτερο ελληνικό κοινό, αλλά και την προβολή του ελληνικού πολιτισμικού πλούτου στο εξωτερικό.

Νίκος ΠολυχρονίδηςΜουσικά εργαστήρια