Η μουσική και τα κρουστά πιο συγκεκριμένα είναι αποδεδειγμένα απίστευτα ευεργετικά για ανθρώπους όλων των ηλικιών.
Μέσα από μια διασκεδαστική διαδικασία οι συμμετέχοντες εκτονώνουν ενέργεια, βελτιώνουν την αίσθηση του ρυθμού, τον συντονισμό και την αυτοπεποίθηση τους.
Είναι ένας πολύ όμορφος τρόπος σύνδεσης με την ομάδα και δημιουργικής έκφρασης που προσφέρει πνευματική ανάταση, γενικότερη αίσθηση ευεξίας αλλά και επανασύνδεση με πρωταρχικά ένστικτα.
Πειραματιζόμαστε με τις διάφορες τεχνικές παραγωγής ήχου σε κρουστά από όλο τον κόσμο και ταυτόχρονα διασκεδάζουμε με την ομάδα στην προσπάθεια να βρούμε ένα κοινό ρυθμό.
Τα μουσικά εργαστήρια είναι ιδανικός τρόπος να εκτονώσουμε ενέργεια και να εκφραστούμε δημιουργικά!
Το σεμινάριο είναι ανοιχτό σε όλα τα επίπεδα.
Αρχάριοι, προχωρημένοι καθώς και όλοι όσοι αγαπούν τη μουσική και τον ρυθμό είναι ευπρόσδεκτοι.
Νίκος Πολυχρονίδης
Ασχολείται με την έρευνα, τη μελέτη και την προβολή των αφρικανικών κρουστών (djembe) της δυτικής Αφρικής στο ευρύτερο κοινό από το 2000. Άρχισε τις σπουδές του στη σχολή “Τα κρουστά της Τάκη” με δάσκαλο τον Λευτέρη Γρηγορίου, δίπλα στον οποίον ειδικεύτηκε στα doundoun και στο djembe, ενώ έλαβε μέρος και σε σημαντικό αριθμό συναυλιών με το συγκρότημα των κρουστών της Τάκη.
Στη συνέχεια, ανέπτυξε γνώσεις στα μοντέρνα κρουστά με τον Πέτρο Κούρτη στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας και σε κλασσικά κρουστά με τον Κωνσταντίνο Βορίση, ενώ συμμετείχε και σε διάφορα εκπαιδευτικά σεμινάρια με τους Ponda o Braian, DrissaConne, ReinerPolak, κ.ά.
Το 2009, ταξίδεψε στο Μάλι της δυτικής Αφρικής, όπου ανακαλύψε νέες πτυχές της αφρικανικής κουλτούρας και εξελίξε τις γνώσεις του γύρω από τα κρουστά στο πλευρό μεγάλων μουσικών αλλά και δασκάλων, όπως οι DrissaKone, CidiTraore, SegaSidibe.
Από τις αρχές του 2010 μέχρι και σήμερα παραδίδει εβδομαδιαία μαθήματα djembe σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, ενώ τον Ιανουάριο του 2013 ιδρύσε με τον Σταύρο Νταντούς την “ΠangeaWorldMusicCenter” με στόχο την καλλιέργεια, την προαγωγή και τη διάδοση διαφόρων μορφών τέχνης από όλο τον κόσμο στο ευρύτερο ελληνικό κοινό, αλλά και την προβολή του ελληνικού πολιτισμικού πλούτου στο εξωτερικό.